Få kvar
Gå tillbaka till start >

Burk Paradisverkstaden

Art.nr:
SXXV0530
Exklusiv smörbytta / burk från Paradisverkstaden i limiterad upplaga. Denna fantastiska lilla burk är inte bara vacker att se på, den är även en praktisk smörbytta. Paradisverkstaden har designat den så att man i själva burken lägger is eller kallt vatten, och sedan vänder locket och lägger det med knoppen nedåt mot isen. I det upp-och-nedvända locket lägger man sedan smöret så att det håller sig fräscht och kallt under hela middagen. Passar perfekt på det dukade bordet, och varför inte köpa flera och låta varje gäst få varsin? Men den lilla burken fungerar precis lika bra som förvaring av flingsaltet i köket, eller till dina smycken på nattduksbordet.

Varje burk är unik då de är handgjorda i Paradisverkstadens ateljé. Därför kan vissa avvikelser förekomma. Glasyren skiftar och lever – precis som det gör i naturen – den eviga inspirationskällan hos Paradisverkstaden. Burken är gjord av stengodslera och är därför ugnsfast och tål både maskindisk och mikrougn.

Paradisverkstaden är ett familjedrivet företag som formger och tillverkar sin keramik i verkstaden och ateljé på Öland. På åttiotalet gjordes Slottskrukan för Slottsbodarna och Paradisverkstaden har sedan 1986 varit Kunglig Hovleverentör.

Paradisverkstaden har tagit fram denna vackra lila glasyr som exklusivt finns att köpa hos oss som en hyllning till Kronprinsessan Victoria och hennes 40-årsdag.

– Glasyren är av organisk fröhuskaraktär i nyansen vit/svartvinbär. Kronprinsessans kreationer går ofta i dovt violetta toner, hon har en sober och klassisk smak med sting som är mycket vacker. Denna färgskala känns fin och framträder speciellt effektfullt på mina organiska reliefer. Den är dessutom tidlös och hittar sin plats i de flesta sammanhang, berättar Eva Paradis, formgivare.

Passar utmärkt tillsammas med övriga delar i samma serie!

Höjd med lock: 10 cm
Höjd utan lock: ca 5,5 cm
Diameter: 8 cm

Värde: 499 kr
429,00 kr
379,00 kr